Сега е моментът да защитим дома от бактерии

dom-predpazen-ot-bakterii

Зимните месеци и влагата често поставят на изпитание стените и таваните в помещенията, особено тези, които се използват за съхранение и не се отварят често. Това може да създаде не само естетически проблеми, но и да наруши комфорта и здравето на цялото семейство. Настъпващата пролет е точният момент да освежим стените с нов цвят и да защитим дома си за дълъг период от време.

Практичността ще ви подскаже какви качества да търсите от боята за вашия дом или офис: жизнени модерни цветове, лесни за почистване, екологично чисти съставки, какво още? Може би антимикробна технология, която да пази дробовете и дихателните Ви пътища от бактерии, вируси и алергени.

Антибактериалните добавки за боя са специфични активни вещества, които могат да бъдат въведени в боя по време на производствения процес, за да бъдат устойчиви на микроби. Добавката включва сребърни йони, които са един от доказано ефективните методи за борба срещу появата на мухъл и плесен.  

Какво е важно да знаете за антибактериалната боя

Научно доказаните добавки за антимикробни бои защитават трайно и ефективно таваните и стените от вредни бактерии. На практика когато сребърните йони влязат в контакт с микробите, те ги унищожават и повърхността остава защитена за дълъг период от време.    

Антибактериалните добавки могат да бъдат вложени лесно и рентабилно в различни видове декоративни покрития на водна основа. Най-големият производител на бои и лакове в България „Оргахим“ е разработил цял сегмент в серията си Леко, в която влага сребърни йони. Серията включва боя Леко със сребърни йони с възможност за тониране в над хиляда различни нюанса, и спрей Леко за дезинфекция и почистване на мухъл и плесен. С тези продукти могат да бъдат обработени на практика интериорни и екстериори повърхности, като изградят надеждна преграда срещу бактериите за дълго време. Интериорната бяла боя Леко със сребърни йони е тествана допълнително и в датската лаборатория Eurofins, където е установено, че продуктът съдържа под 1 гр. ЛОС (Летливи Органични Съединения) на литър, което е 30 пъти по-малко спрямо максимално допустимите за пазара норми. С това изследване се установи, че боята покрива напълно изискванията за продукт в категория с най-ниски емисии на замърсители и спокойно може да бъде категоризирана, като продукт с грижа за здравето и природата. 

С боите на „Оргахим“ вече са боядисани десетки болници и здравни заведения, детски градини, ясли, училища, обекти за производство и търговия с храни, социални домове, където има стриктни хигиенните изисквания. Много хора избират такава боя за жилищата си и особено за детските стаи, тъй като е със свежи цветове и сигурна защита. Нарастващата резистентност към антибиотиците и преходният ефект на почистващите препарати срещу микробите е причина все повече световни марки да влагат ефективни антибактериални добавки в продуктите си. Глобалният пазар на антибактериални бои и покрития се оценява на над 2,44 милиарда долара и тенденцията е да се разраства все повече.

chist-dom-bez-bakterii
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Този сайт използва модули за „бисквитки/ cookies“

Ние ги използваме, за да персонализираме съдържанието, да се свързваме със социалните мрежи и за да знаем колко хора ни посещават и от какво се интересуват. Ние споделяме информация за използването на нашия сайт също така и с нашите партньори от социалните медии, рекламата и анализите, които могат да ги комбинират с друга информация, която Вие предоставяте или която е била събрана в резултат от използването на нашия уебсайт.Политика за поверителност