Тракийско злато е цветът на 2017г

“Тракийско злато” е цветът на 2017г. Това обявиха Гена Събева, председател на Асоциацията на интериорните дизайнери и Георги Василев, маркетинг мениджър на “Оргахим” АД пред архитекти, дизайнери и професионалисти от строителния сектор. Определянето на тенденцията е резултат на дълъг процес на консултиране и избор с участието на дизайнери, продуктови мениджъри и специалисти по колористика. Проведоха се специално организирани професионални работилници с презентации на актуалните глобални цветови тенденции с провеждане работа по групи, изработване на колажи (Mood boards) от разнообразни мостри (текстил, дамаски, цветни листчета, плоскости, камъни) и материали, на основата на обобщението, на които е излъчен цветът на 2017г.
“Тракийско злато” е вдъхновен от корените и земята ни. Цветът обобщава главната тенденция в интериорния дизайн да се използват естествени “устойчиви” материали. Цвят на слънцето, на духовното израстване и на съвършенството – символизира стремежът към един по-добър и по-извисен свят на фона на разкъсваната от конфликти действителност. Той е свързан както с Изтока, така и със Запада – от златото на ориента до блясъка на ренесансова Европа. Принадлежи към жълтата гама, свързвана с емоциите и настроенията и възприемана еднакво добре както от мъже, така и от жени.
“Тракийско злато” е перфектен акцент в т.нар. скандинавски интериорен дизайн, който е популярен и актуален и в България, намира приложение в домашния уют (спални, кухни и трапезарии), и в деловата офисна среда – стаи за срещи, кътове за отмора, акценти в атриуми и фоайета. Цвят 2017 има своята символика и място и в градската среда – паметници, фасади и паркове грейват в орнаменти от “Тракийско злато”.
“Цвят на годината” е инициатива на “Оргахим” АД, която се провежда за втора година в партньорство с Асоциацията на интериорните дизайнери в България. Целта е тя да се превърне в генератор на нови идеи в работата с цветове, както и да зададе тенденции и перспективи за вида на обграждащата ни среда. Амбицията на “Цвят на годината” е да се наложи като водещо събитие в бранша и да даде възможност на професионалната гилдия да задава тенденции на локално ниво.

Leave a Reply

Този сайт използва модули за “бисквитки/ cookies”

Ние ги използваме, за да персонализираме съдържанието, да се свързваме със социалните мрежи и за да знаем колко хора ни посещават и от какво се интересуват. Ние споделяме информация за използването на нашия сайт също така и с нашите партньори от социалните медии, рекламата и анализите, които могат да ги комбинират с друга информация, която Вие предоставяте или която е била събрана в резултат от използването на нашия уебсайт.Политика за поверителност