Свежи фасади за по-дълго време с DEKO professional Полиуретанова нано мазилка с фибри

ЗАЩО ДА ИЗПОЛЗВАМЕ DEKO professional Полиуретанова нано мазилка с фибри?

 

DEKO professional ® Полиуретанова Нано мазилка с фибри се използва, както за финишно покритие на сертифицираната топлоизолационна система DEKOTHERM®, така и за нови повърхности или при реконструкция на стари сгради. Мазилката се произвежда с различни структури – драскана D 1.5 mm и влачена B 2 mm. Оцветява  се безплатно в 127 цвята по картел DEKO professional .

 

Благодарение на точно подбраните компоненти в мазилката, тя притежва следните свойства:

Уникален самопочистващ ефект; устойчивост на стареене; лесно нанасяне и структуриране; отлично сцепление с основата; висока паропропускливост; ниска водопоглъщаемост; отлична устойчивост на механични въздействия; отлична устойчивост на неблагоприятни атмосферни влияния; висока устойчивост на цвета на UV лъчи; формира защитно покритие, устойчиво на гъбички, плесен и бактерии; добра еластичност; устойчивост на миене.

Свойствата на полиуретана, като добавка в DEKO professional Полиуретанова нано мазилка с фибри, се характеризират с  висока устойчивост на износване, и на удари, отлични амортизационни, термо физични и еластични свойства, еластичност, възпрепятства образуването на микропукнатини, способност да се намали до голяма степен изсветляването на цветовете, съхранявайки ги във времето, отслабва значително влиянието на топлинния цикъл, запазвайки микроструктурата на покритието за по – дълъг период от време.

 

Нано дисперсия

Причините за използването на нано дисперсия в производството на DEKO professional Полиуретанова нано мазилка с фибри, са по-дълбокото проникване на наночастиците. Така се получава по-трайно покритие на повърхността. Фините, но много на брой пори с наноразмери осигуряват отличната й въздухо- и паропропускливост. Същевременно с това не позволяват проникването на вода в тях. Предпазват я от ерозия и напукване по време на замръзване. Всичко това е  съчетано с високо водоотблъскване и ефекта на „фотокатализа“, чрез който се постига, както самопочистване на фасадата, така и възпрепятстване на образуването на плесени. По този начин тя остава по-устойчива във времето, запазвайки свежия си вид.

Фибри

Фибрите в  DEKO professional Полиуретанова нано мазилка с фибри са ценен фиброармиращ продукт, който предпазва от напукване и придава дълготрайна устойчивост на фасадите. Влагането на фибри в мазилката действа като армировка, която осигурява повишаване на показателите за якост – дълготрайност и устойчивост при екстремни механични натоварвания. Съдържащите се в мазилката, от серията DEKO professional®, фибри редуцират образуването на микропукнатини, а пластичните деформации се свеждат до минимум благодарение на тях. Така се получава конструктивен материал с гарантирано високи качества.

Всички тези компоненти, правилно подбрани и прецизно дозирани създават един висококачествен финишен продукт подходящ, както за големи жилищни сгради, така и за по-малки еднофамилни къщи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Този сайт използва модули за „бисквитки/ cookies“

Ние ги използваме, за да персонализираме съдържанието, да се свързваме със социалните мрежи и за да знаем колко хора ни посещават и от какво се интересуват. Ние споделяме информация за използването на нашия сайт също така и с нашите партньори от социалните медии, рекламата и анализите, които могат да ги комбинират с друга информация, която Вие предоставяте или която е била събрана в резултат от използването на нашия уебсайт.Политика за поверителност