Как да направим ремонт на баня без къртене на плочки

Ако искате да обновите баня със стари, но здраво залепени плочки, можете да го направите без да ги къртите:

  1. ОБРАБОТКА НА ОСНОВАТА Уверете се че няма подкожушени (отлепени от лепилото си) плочки. Обезмаслете плочките от остатъци от сапун, масла и други козметични продукти и нанесете на стените 1 слой DEKO professional контактен грунд за бетон с пясък.
  2. РЕПАРАЦИИ Ако има липсващи парчета от плочки, липсващи цели плочки или други неравности над 5 mm, шпакловайте с DEKO professional Universal гъвкава шпакловка с вмъкване на мрежа от фибростъкло.
  3. ХИДРОИЗОЛАЦИЯ НА ПОДА След засъхване на репарираните участъци, направете хидроизолация на пода, като започнете с поставянето на DЕКО professional Хидроизолационна лента във всички ъгли между стена и под, между стена и стена на височина 10 cm от пода, както и около отворите на каналите. Замажете мрежестите страни на лентата с хидроизолация. Нанесете слой Deko Professional HydroProtect гъвкава хидроизолация с дебелина 1-2 mm, вмъкнете стъклофибърна мрежа със застъпване по 10 cm между отделните парчета и изчакайте продукта да стегне. След около 3 часа нанесете втори слой така, че общата дебелина на хидроизолационния слой да е около 3 – 3,5 мм и мрежата да не се вижда.
  4. ЛЕПЕНЕ НА НОВИ ПЛОЧКИ След около 3-4 часа започнeте лепенето на плочките по стените с DEKO professional DEKOFIX C2T. Фугирайте стените 4-8ч след лепенето на плочките, а пода – след около 24ч.

Съвети за ремонт от DEKO професионалиста

  • Винаги разбърквайте бои, лакове и грундове преди нанасяне. Хомогенизирането е задължително за осигуряване на равномерно разпределение на съставките вътре в продукта и консистентни цвят, съхнене и свойства след нанасяне.
  • Когато пребърквате бои или сухи смеси машинно, правете го на ниски обороти – около 300 об/сек. Това ще предотврати въвличането на твърде много въздух в продукта и образуване на мехурчета и шупли.
  • Работете при нормални стайни температури, от +10°С +35°С; това ще гарантира правилното съхнене и кристализация на продуктите, без пукнатини и свиване.
  • Когато работите с продукти на циментова основа като лепила за плочки, хидроизолации и шпакловки, задължително след хомогенизиране на продукта изчаквайте 5-10 минути и пребърквайте отново за 2-3 минути. Това се нарича „зреене“ и е необходимо технологично време за активация на съставките на сухите смеси, за достигане на максимални характеристики като устойчивост на удар, якост на залепване към основата и плочката, време за работа и други.

Научете повече за хидроизолационните решения с марка DEKO professional тук.

Разгледайте цялата гама специализирани лепила за плочки с марката DEKO professional тук.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Този сайт използва модули за „бисквитки/ cookies“

Ние ги използваме, за да персонализираме съдържанието, да се свързваме със социалните мрежи и за да знаем колко хора ни посещават и от какво се интересуват. Ние споделяме информация за използването на нашия сайт също така и с нашите партньори от социалните медии, рекламата и анализите, които могат да ги комбинират с друга информация, която Вие предоставяте или която е била събрана в резултат от използването на нашия уебсайт.Политика за поверителност