Оргахим подкрепи първата изложба на световноизвестния архитект Кенго Кума в България

Apxитeĸт  Кенго Kyмa e пpoфecop в Toĸийcĸия yнивepcитeт. Toй e извecтeн ĸaтo мaйcтop нa япoнcĸaтa тpaдициoннa apxитeĸтypa и възpaждaнeтo нa изпoлзвaнeтo нa дъpвo ĸaтo ocнoвeн cтpoитeлeн мaтepиaл в cъвpeмeнния мeгaлoпoлиc. По негови думи това е материала на бъдещето, защото прави хората по щастливи доближавайки ги до природата.

Японският архитект е проектирал сгради в над 20 държави, като един от последните му мащабни и грандиозни проекти е стадиона в Токио, където ще се проведат Олимпийските и Параолимпийските игри през 2020 година. За направата му е използван рециклиран дървен материал от поразените райони в Япония от земетресение и цунами през 2011г.

На 8.10.2019г. в гр. София, в зала Аула Максима на Университета по архитектура, строителство и геодезия, световноизвестният  японският архитект изнесе  първата си лекция в България озаглавена „Епохата на материалите“, която предизвика изключителен интерес сред гостите. Освен лекцията арх.  Кенго Кума  представи и  изложба със свои проекти и взе участие в  съвместен workshop със студенти на УАСГ. Оргахим подкрепи изложбата и проекта със своя премиален бранд Spirit, включващ в портфолиото си висококачествени интериорни бои. На събитието японският архитект получи и престижното звание „Доктор Хонорис кауза“ от ректора на УАСГ проф. Иван Марков.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Този сайт използва модули за „бисквитки/ cookies“

Ние ги използваме, за да персонализираме съдържанието, да се свързваме със социалните мрежи и за да знаем колко хора ни посещават и от какво се интересуват. Ние споделяме информация за използването на нашия сайт също така и с нашите партньори от социалните медии, рекламата и анализите, които могат да ги комбинират с друга информация, която Вие предоставяте или която е била събрана в резултат от използването на нашия уебсайт.Политика за поверителност