Ярък, животворен и зареден с енергия от природата!

Ярък, животворен и зареден с енергия от природата!

Цветът на 2022 година – Медара е естествен и магнетичен нюанс на оранжевото, който е вдъхновен от ярката цветова палитра на природни елементи като слънцето, оранжевите плодове и зеленчуци, есенните тонове на гората и пчелните продукти. Това са и първите визуални асоциации с цвета на 2022, който предизвиква силна позитивна емоция и зарежда сетивата със сладост, топлина и енергия. 

Медара напомня на меките и сияещи нюанси на изгряващото лятно слънце, което е символ на новото начало и вдъхва вяра, оптимизъм и увереност в живота ни. Съвсем естествено от това произтича и нуждата този смел и витален цвят да присъства все повече в пространството около нас и да заеме ключово място в интериора и декорацията през следващата календарна година.  

Цветът на 2022 непосредствено се свързва със свежестта и живителната природна сила на богатите на витамини и минерали оранжеви цитрусови плодове и пчелните продукти, което му носи огромен енергизиращ и имуностимулиращ заряд. Това благоприятно въздействие върху тонуса и настроението го прави изключително подходящ избор при декориране на всяко едно помещение в интериора.  

Мекият, позитивен и игрив тона на Медара носи духът на младостта и детството, напомняйки за щастливите мигове, чистата и непринудената радост, волността и безгрижието. Цветът ни връща и към характерния за 60-те години ретро стил, който се характеризира с пъстрота, оригиналност и драматизъм. 

Медара елегантно и хармонично се вписва в съвременния прочит на различните интериорни стиловекато придава яркостиндивидуалност и характер на пространството. Комбинира се отлично с естествени цветове и материали, насърчава яркия и органичен живот в интериора и създава силна връзка с природата 

Медара в дневната

Със силен енергиен заряд от природата Медара внася топлина в дневната, като същевременно й придава съвременен стил, индивидуалност и характер.  

Комбинацията с топли кафяви тонове – засилва усещането за уют, топлина и комфорт. 

Комбинация с други тонове в оранжевата гама – създава елегантна, приятелска и приканваща атмосфера.

Комбинацията с тъмно синьо – постигане на ярък контраст и динамика в пространството, което изразява индивидуалност и стил.

Медара в кухнята

Използван в кухнята цветът на 2022 създава ярка и позитивна атмосфера, която изпълва с енергия сетивата още в самото начало на деня. 

Комбинация с тюркоазено синьо и жълтозавръщане към ретро стила, носещ свобода, очарование и смелост.

Комбинация с бяло – създава контраст, като основен фокус в пространството е оранжевият цвят.

Комбинацията със сиви тонове – постига се баланс между топлия оранжев цвят и студения сив цвятпридавайки елегантност, контраст и дълбочина на пространството. 

Медара в спалнята

Използването на този мек и позитивен цвят е идеален избор за озаряване на спалнята, но е добре да бъде балансиран с други дълбоки и наситени цветове, които успокояват.  

Комбинация с зелено и кафяво – създава уют, топлина и спокойствие.

Комбинация с нюанси на синьо-зеленото – постигане на комфортна и хармонична атмосфера в тропически стил

Медара в детската стая

Този топъл, приятелски и младежки цвят е чудесен избор за децата, тъй като насърчава увереността, екстровертността и независимостта. Позитивната енергия на Медара също успокоява децата и техните приятели, стимулирайки комуникациятасътрудничеството и креативността.

Комбинацията със светло жълти тонове е изключително подходяща за по-малките деца, тя ще направи атмосферта в стаята лека и слънчева.

Комбинация с тъмно сиво и черно е дръзка и приковаваща вниманието, което я прави интересен и атрактивен избор за тийнейджърската стая.

Този сайт използва модули за “бисквитки/ cookies”

Ние ги използваме, за да персонализираме съдържанието, да се свързваме със социалните мрежи и за да знаем колко хора ни посещават и от какво се интересуват. Ние споделяме информация за използването на нашия сайт също така и с нашите партньори от социалните медии, рекламата и анализите, които могат да ги комбинират с друга информация, която Вие предоставяте или която е била събрана в резултат от използването на нашия уебсайт.Политика за поверителност