Маса, изработена от палети

Дървените палети са изключително подходящи за създаване на трайно и удобно външно обзавеждане. Те имат безкрайни много варианти за употреба и приложение – легла, столове, маси, шкафове и т.н. Можете да ги сложите на балкона или в градината на вашата къща.

Конструиране на маса с готови палети:

Някои от палетите използвани за направата на маса, могат да бъдат оставени с размера, в които сте ги взели. В примера по-долу сме ви показали точно такива, като тук са поставени два палета с еднакъв размер захванати един за друг.

1.Почистване: Подготовката на дървесината, която ще използвате, започва с почистването й. За почистването може да използвате сапун и вода, като по този начин ще отстраните повърхностните замърсявания и леки мазни петна.

2. Шлайфане: Без значение как почиствате дървесината, уверете се, че тя е абсолютно суха, преди да продължите да я подготвяте. В зависимост от палетите, които използвате, дървесината може да има трески и грапава повърхност. При използването на готови палети не може да използвате специалните машини за рендосване- абрихт или щрайхмус, понеже в дъските има забити пирони и ще повредите машината. Затова е хубаво да шлайфате с шкурка или шлайфаща машина, за да може покритието да придобие достатъчно гладка повърхност.

3.Финишно покритие: Палетите са изключително издръжливи на голямо натоварване и атмосферни влияния. Това не означава, че трябва да ги оставите на открито в естественото им състояние- незавършени и незащитени. Всяка маса от палети със сигурност ще изглежда страхотно, ако я боядисате в цветове, които да отговарят на вашите външни жилищни пространства и лични вкусове. Използвайки продукта Timmer цветно масло за дърво имате възможност да изберете от 5 дървесни цвята и да защитите дървесината от проникването на вода.

Можете да завиете четири колела към всеки долен ъгъл на палетите, за по-лесно придвижване на масата. За да изглежда по-стилна можете да добавите и стъкло върху палетите, като го задържите с вакумни държачи за стъкло (чудесна идея, ако ще я използвате за ядене или като масичка за кафе).

Реконструиране на маса от палети:

Въпреки че палетите могат да бъдат използвани и цели, често ще се наложи да ги реконструирате и да ги направите с подходящите за вас размери.

Когато става въпрос за разделяне на палети, правилните инструменти ще ви спестят време и усилия. Ето и основните инструменти, които ще са ви нужни:

· Кози крак: чрез него ще отделим дъските една от друга и ще се покажат част от пироните. Не е добре да се насилват дъските, за да не се повредят.

· Тесла: Когато краищата на дъската са вече разхлабени, теслата ще е най-ефективният инструмент за разделяне на палетните дъски. С негова помощ ще извадите забитите пирони.

· Трион: За да отрежете подходящите размери дървени палетни дъски, можете да използвате ръчен, прободен или циркулярен трион, за по-бързо и точно рязане.

След това, можете да следвате стъпка 1, 2 и 3 описани по горе, като преди за забиете пироните можете да рендосате дървесината с абрихт, щрайхмус или ръчно, за да получите изключително гладка и равна повърхност. После сглобете с помощта на чук и пирони.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Този сайт използва модули за „бисквитки/ cookies“

Ние ги използваме, за да персонализираме съдържанието, да се свързваме със социалните мрежи и за да знаем колко хора ни посещават и от какво се интересуват. Ние споделяме информация за използването на нашия сайт също така и с нашите партньори от социалните медии, рекламата и анализите, които могат да ги комбинират с друга информация, която Вие предоставяте или която е била събрана в резултат от използването на нашия уебсайт.Политика за поверителност