Как да превърнем балкона в уютен кът

balkon-dizain-uiut -relaks

Балконът обикновено е последното пространство, което имате предвид, когато планирате ремонт или освежаване на вашия дом. В повечето случаи балконите не се използват по предназначение. Вместо да бъдат отворени за чист въздух те са затворени с прозорци и най-лошото – голяма част от тях се използват за съхранение на всякакви стари и ненужни вещи. Често това място бива пренебрегвано, но истината е, че то е много важно пространство и е голям актив за един апартамент.

Ако нямате голям двор – с беседка и басейн, но имате балкон, благодарение на това място можете да се насладите на външния въздух и да си позволите да се отпуснете под слънчевите лъчи, без дори да излизате от апартамента си.

Колкото и да е малък, балконът ви има много дизайнерски потенциал.

Ето и няколко съвета как да преустроите външното си пространство и да го превърнете в най-приятното и релаксиращо място вкъщи:

1. Направете място за сядане - дървена маса и столове

Всичко, от което се нуждаете, за да се насладите на сутрешното кафе на балкона си са дървена маса и столове, разбира се ако балконът ви е достатъчно широк. Ако имате малко пространство може да поставите дървена пейка в ъгъла със сгъваема дървена масичка. Важното е да изглежда удобно и привлекателно. За да защитите дървената маса, столове или пейка, които ще използвате, е важно да ги предпазите от променливото време. Подходящото покритие за тях е Timmer водоразредим лак за дърво или Timmer полиуретанов лак за дърво. А ако искате те да са с определен дървесен цвят, боядисайте предварително с Timmer байц за дърво, след което ги защитете с лак.

balkon-masa-i-stolove

2. Внесете зеленина

Може да си направите дървени поставки за цветя, с които да създадете усещането за задния двор, който винаги сте искали. Може да замените класическите апартаментни растения с ароматни растения, като по този начин ще успеете да внесете очарователен средиземноморски въздух в зоната си за отдих. А, ако не искате дървените елементи да са обикновени и скучни, имаме няколко предложения как да ги направите по-привлекателени. Атмосферата и уютът ще дойдат от добре подбраните цветове. С Timmer Антик ефектно покритие за дърво, можете да изберете от между 300 цвята от картел Select, в които да тонирате продукта и да декорирате вашите елементи в избран от вас стил.

dizain-balkon
balkon-saksii-s-cvetq

3. Поставете дървени рафтове

Имате възможността да не оставяте стената гола и скучна? Помислете за дървени рафтове на стената, върху които можете да поставите книги, сувенири, снимки и т.н. Подходящото покритие за тях е Timmer водоразредим лак за дърво или Timmer полиуретанов лак за дърво. А, ако искате те да са с определен дървесен цвят, боядисайте предварително с Timmer байц за дърво, след което ги защитете с лак.

darveni-raftove-terasa

4. Използвайте дървено кресло за съхранение

Ако често използвате балкона си за съхраняване на предмети през цялата година, може да вземете готово или да си направите удобно кресло, оборудвано с място за съхранение. Тimmer цветно масло за дърво предлага 5 дървесни цвята, с които да създадете оживена и динамична атмосфера и да декорирате креслото в цвят подходящ за стила на балкона.

terasa-kanape
Leave a Reply

Този сайт използва модули за „бисквитки/ cookies“

Ние ги използваме, за да персонализираме съдържанието, да се свързваме със социалните мрежи и за да знаем колко хора ни посещават и от какво се интересуват. Ние споделяме информация за използването на нашия сайт също така и с нашите партньори от социалните медии, рекламата и анализите, които могат да ги комбинират с друга информация, която Вие предоставяте или която е била събрана в резултат от използването на нашия уебсайт.Политика за поверителност