Търсене

Търсене

Your Cart

No products in the cart.

Мурсала – идеалният свързващ елемент в проекта на Дизайница

Как талантливите дизайнери от интериорно студио Дизайница използваха цвета на 2023 Мурсала в своя проект за реновация на всекидневна зона с кухня и трапезария в Съвременен еко стил

Ние сме интериорно студио Дизайница и се стремим да показваме нестандартни решения и идеи, които да разнообразят ежедневието ни и да ни накарат да погледнем на интериора от друга страна, защото заобикалящата ни среда пряко оказва влияние на начина ни на живот и развитие

Водещото в този проект е търсенето на баланса между старото и новото, следвайки принципите за устойчивост. Или по-конкретно – да преизползваме, да вдъхнем нов живот на старото, да минимизираме, да сведем до минимум вредата върху околната среда. Целяхме да запазим всичко, в което все още има живот, а новите материали и мебели да са подбрани така, че да не вредят допълнително на здравето ни.

Основната задача беше да се запази част от съществуващата кухня, като се използва корпуса й, и се надгради с нови врати в свеж акцентен цвят. Същевременно този нов цвят трябваше да бъде и достатъчно ненатрапчив и умерен, за да се запази по-дълго време актуален и неангажиращ.

Съвсем естествено се спряхме на цвета Мурсала, който е символ на природата, носи свежест, спокойствие и баланс, съвсем в духа на целия проект.

И така заложихме Мурсала в цвета на вратите на кухнята и в тавана над кухнята. Получи се един цветен ъгъл в обема на дневната, който на дневна светлина носи заряд и свежест, а вечер остава приглушен и неутрален.

Останалата част от интериора заложихме в бяло и дърво, за да подчертаят и хармонизират цвета на кухнята. Запазиха се още диванът и естественият паркет, които също в своите неутрални цветове нежно подкрепиха мистичния акцентен цвят Мурсала.

Усещането, което се настани при завършека на проекта, е с лек източен привкус, примесен със семплотата на скандинавието. Цветът Мурсала внася акцент непреходен във времето и умело препраща към символиката на целебната билка, напомня ни за силата на природата и колко важно е да не губим връзката с нея. И така се получи естествен баланс на всички нива, каквато беше и целта на клиентите ни.

  • Previous

    Впечатляващи интериорни решения с декорите на Kronospan и Мурсала

  • Next

    Symbolism of Mursala - Colour of 2023