Търсене

Търсене

Your Cart

No products in the cart.

Впечатляващи интериорни решения с декорите на Kronospan и Мурсала

Кроношпан е един от световните лидери в производството на дървесни плоскости. Продуктите, които предлагаме намират разнообразни приложения в мебелната индустрия, за обзавеждане и интериорен дизайн, в строителството, архитектурата и в изграждането на външни фасади и сгради. Портфолиото ни включва координирани решения, създадени с мисъл за околната среда и природните ресурси. Повече от век нашите материали позволяват на дизайнерите по целия свят да постигат невероятни резултати.  

През 2023 г. обновихме глобалната колекция Kronodesign. Убедени сме, че чрез нея предоставяме всичко необходимо за създаване на удивителни интериорни решения. Отлична комбинация с голяма част от декорите в нея може да бъде постигната с цвета на годината на Оргахим – Мурсала. Нежните нюанси на този завладяващ цвят внасят деликатен щрих в пространството. Подобен на хамелеон, в различна композиция Мурасала може да добие различен вид. Независимо дали изпъква повече като зелен, сив, син или бял, той може да бъде акцент, допълващ палитрата на интериора, или да създаде контрастен фон при избор на по-топли багри. 

Съществува тенденцията във все повече домове да бъде обособяван кът, който предполага с малко усилия създаването на работна атмосфера, с цялостна функционалност, но и условия, подходящи за онлайн срещи. Работата от вкъщи изисква създаване на многофункционални пространства, които безпроблемно да включват офис, без това да се отразява на ежедневната динамика в дома. Сливането с околната среда е тайната за изграждането на истински баланс между личен и професионален живот.

Приглушените тонове се съчетават перфектно с естествени дървесни декори (K537 RW Ristretto Baroque Oak), мрамор и комфортен текстил. Подходящи са модерните предложения (K541 PN Greige Tessea), пресъздаващи текстилен мотив. Плътните сиви (K519 SU Mouse Grey) и шоколадови нюанси (7181 BS Dark Chocolate), взаимодействат добре с различни изчистени цветове и дървесни дизайни. Експресивният бял мрамор (K551 SU Calacatta Olympus), с топли златисто-сиви жилки, е още един подходящ избор за съчетание с Мурсала. С неговото присъствие се добавя една италианска елегантност в най-чистата й форма. 

Концепцията, използвана за дневната и обособената работна зона, може да бъде пренесена и в спалнята. Дизайнът ѝ олицетворява домашния уют, а цветът Мурсала носи допълнително спокойствие и предразполага към отпускане на сетивата.

Земните тонове в червената (K514 SU Deep Sahara) и жълтата (K516 SU Toffee) гама добавят още топлина и задушевност в пространството.

Дървесното присъствие (K530 HU Amaretto Hudson Oak; K554 HU Chocolate Hudson Oak) и уникалната синхронизирана с фладера текстура създават тактилност и усещане за близост до природата.

Дървесните декори в меки натурални тонове са несъмнено ключов фактор за всеки стилен интериор.

И тук взаимодействието на текстил (K542 PN Mocha Tessea) и камък (K550 SL Dove Venera) ще внесе допълнително уют.

Служейки си не само с цветови нюанси, но и с богат набор от текстури, бихме могли успешно да изградим завършена визия. 

Решението за подови настилки също е важен аспект в избора на интериорни елементи и цветове. За реализацията на модерна или винтидж визия е особено подходящ споменатия цвят Мурсала. Той комбинира сиви, зелени и сини нюанси, които могат да преобладават в зависимост от съчетанието. 

Актуални дървесни декори са тези с изразени детайли като пукнатини, чворове и катедрали. Те придават автентичен вид. Синхронизираната текстура на порите допринася за постигане на рустикален и добре балансиран облик. Този дизайн е предпочитан както при подовите настилки (274 Sunderland Oak), така и при вертикалните повърхности (K535 RW Gold Baroque Oak). 

При кухните като център във всеки жилищен интериор, са актуални тенденциите за комбиниране на естествени материали (K524 SN Pure Surfside Ash; K525 SN Blonde Surfside Ash) с по-смели цветни фокусни точки: жълто (K516 SU Toffee), зелено (K520 SU Dark Emerald) или синьо. Мурсала се съчетава с всеки един от тях, като създава неутрална база. Някои от най-актуалните дизайни при кухненските плотове и гръбчета са тези, подобни на бетон (K538 PN Dovetail Arosa) и със зашеметяващи метални ефекти (K523 PE Platinium Disk) в студени тонове. 

В новата Kronodesign Global Collection 3.0. ще откриете всички тези тенденции, а в съчетание с цвета на 2023 г. на Оргахим – Мурсала, интериорът се превръща в нещо специално и вълнуващо.  

  • Previous

    Най-актуалните съчетания на керамични покрития KAI с цвят на 2023 Мурсала

  • Next

    Мурсала – идеалният свързващ елемент в проекта на Дизайница