Търсене

Търсене

Your Cart

No products in the cart.

Наслада към спокойствието ще ни донесе Цвят на 2024 – Бон Бон

Наслада към спокойствието ще ни донесе Цвят на 2024 – Бон Бон

Интервю с “Цветния експерт” и председател на екипа по избор на Цвят на годината 2024 – Нора Башева

 

 

 

Как през годините са се променили предпочитанията на хората към цветовете?  

Гледайки назад във времето, предпочитанията на хората са се променили от по-наситени цветове към по-пастелни. Докато през 90-те години бяха актуални наситено жълти, оранжеви и червени цветове, то през последните години наблюдавам афинитет към по-приглушени и спокойни цветове като бежови и сиви тонове, пастелни нюанси на зеленото, синьото, розовото.

 

 

Аз го отдавам на това, че след промените в България в началото на 90-те години хората имаха жажда за цветове, за да компенсират сивотата, характерна за тогавашното време. Забелязвам, че и нашият избор за цвят на годината се е променил по същия начин.

 

Според теб потребителите влияят ли се от мода и последните тенденции в цветовете?

Според мен повечето потребители се влияят от модата, но също така избират цвета според своята собствена потребност, усещане и настроение.

Какво означава за теб кампанията по избор на Цвят на годината?

Кампанията Цвят на годината е едно вълнуващо за мен събитие, което чакам с нетърпение всяка година. Любимата ми част от него е творческият процес и дискусията по финалния избор на цвета фаворит.

 

 

Смятам, че в последните години Цвят на годината се утвърди като една много успешна и полезна инициатива за потребителите. С помощта на партньорите ни в сферата на интериорния дизайн, подови покрития и мебелни декори ние предлагаме на хората не само насоки в използването на модерен цвят, но и цялостни решения за съчетаването му и пълно преобразяване на дома.

Тази година оглави екипа по избор на Цвят на 2024. Цветът, който избрахте БОН БОН, е нюанс на розовото. От какви цветове е съвкупност този сложен цвят? 

Бон Бон е сложен цвят, нежен нюанс на розовото, с кафяви нотки и сив акцент.

 

А как би го описала?

Първата асоциация, която ми носи той е “сладост” като насладата от спокойствието и сладък завършек на деня.

 

 

Мога да го опиша също като цвят, опитомяващ лошите мисли и създаващ оптимистична нагласа, като предчувствие за щастие, желание за късен плаж,  за мистично пътешествие, лятна авантюра.

  • Previous

    Как се вписва цветът на 2024 - Бон Бон в детската стая

  • Next

    Най-актуалните съчетания на керамични покрития KAI с цвят на 2023 Мурсала