Търсене

Търсене

Your Cart

No products in the cart.

Медара – Цвят на 2022

Ярък, животворен и зареден

с енергия от природата

Цветът на 2022 година – Медара е естествен и магнетичен нюанс на оранжевото, който е вдъхновен от ярката цветова палитра на природни елементи като слънцето, оранжевите плодове и зеленчуци, есенните тонове на гората и пчелните продукти. Това са и първите визуални асоциации с цвета на 2022, който предизвиква силна позитивна емоция и зарежда сетивата със сладост, топлина и енергия. 

Медара напомня на меките и сияещи нюанси на изгряващото лятно слънце, което е символ на новото начало и вдъхва вяра, оптимизъм и увереност в живота ни. Съвсем естествено от това произтича и нуждата този смел и витален цвят да присъства все повече в пространството около нас и да заеме ключово място в интериора и декорацията през следващата календарна година. 

Цветът на 2022 непосредствено се свързва със свежестта и живителната природна сила на богатите на витамини и минерали оранжеви цитрусови плодове и пчелните продукти, което му носи огромен енергизиращ и имуностимулиращ заряд. Това благоприятно въздействие върху тонуса и настроението го прави изключително подходящ избор при декориране на всяко едно помещение в интериора.  

Мекият, позитивен и игрив тона на Медара носи духът на младостта и детството, напомняйки за щастливите мигове, чистата и непринудената радост, волността и безгрижието. Цветът ни връща и към характерния за 60-те години ретро стил, който се характеризира с пъстрота, оригиналност и драматизъм. 

Медара елегантно и хармонично се вписва в съвременния прочит на различните интериорни стиловекато придава яркостиндивидуалност и характер на пространството. Комбинира се отлично с естествени цветове и материали, насърчава яркия и органичен живот в интериора и създава силна връзка с природата 

Медара в дневната

кои са най-стилните цветови съчетания

Със силен енергиен заряд от природата Медара внася топлина в дневната, като същевременно й придава съвременен стил, индивидуалност и характер.  

Комбинацията с топли кафяви тонове – засилва усещането за уют, топлина и комфорт. Комбинация с други тонове в оранжевата гама – създава елегантна, приятелска и приканваща атмосфера. Комбинацията с тъмно синьо – постигане на ярък контраст и динамика в пространството, което изразява индивидуалност и стил.

Медара в кухнята

кои са най-стилните цветови съчетания

Използван в кухнята цветът на 2022 създава ярка и позитивна атмосфера, която изпълва с енергия сетивата още в самото начало на деня. 

Комбинация с тюркоазено синьо и жълто – завръщане към ретро стила, носещ свобода, очарование и смелост. Комбинация с бяло – създава контраст, като основен фокус в пространството е оранжевият цвят. Комбинацията със сиви тонове – постига се баланс между топлия оранжев цвят и студения сив цвятпридавайки елегантност, контраст и дълбочина на пространството. 

Медара в спалнята

кои са най-стилните цветови съчетания

Използването на този мек и позитивен цвят е идеален избор за озаряване на спалнята, но е добре да бъде балансиран с други дълбоки и наситени цветове, които успокояват.

Комбинация с зелено и кафяво – създава уют, топлина и спокойствие. Комбинация с нюанси на синьо-зеленото – постигане на комфортна и хармонична атмосфера в тропически стил.

Медара в детската стая

кои са най-стилните цветови съчетания

Този топъл, приятелски и младежки цвят е чудесен избор за децата, тъй като насърчава увереността, екстровертността и независимостта. Позитивната енергия на Медара също успокоява децата и техните приятели, стимулирайки комуникациятасътрудничеството и креативността.

Комбинацията със светло жълти тонове е изключително подходяща за по-малките деца, тя ще направи атмосферта в стаята лека и слънчева. Комбинация с тъмно сиво и черно е дръзка и приковаваща вниманието, което я прави интересен и атрактивен избор за тийнейджърската стая.