Търсене

Търсене

Your Cart

No products in the cart.

Spirit Flex Protection


Покривност:
9 – 10 m²/l
Нанасяне:
1-2 слоя
Покритие:
Мат
Съхнене:
2 часа

SPIRIT FLEX PROTECTION е висококачествена екстериорна боя с висока еластичност, която предпазва фасадите от напукване дори при големи температурни амплитуди.

Продуктът се характеризира с изключителна устойчивост на вода, резки температурни промени и UV лъчениете, както и със свойството си да запазва повърхностите чисти за по-дълго време.

 

Предимства:
 • Продуктът осигурява максимална защита срещу пукнатини
 • Благодарение на структурата на омрежващия филм запазва повърхностите чисти за по-дълго време.
 • Боята е изключително устойчива на вода, температурни амплитуди и УВ лъчението на слънцето.
 • Предотвратява явленията на лющене, кредиране и ефлоресценция.
 • Висока покривност;
 • Ниска водопоглъщаемост на покритията

 

Подходящи основи:
 • Нови варо-пясъчни мазилки и бетонни повърхности
 • Здрави покрития от стари бои

Spirit Flex Protection

 

 

За фасадно боядисване

Spirit Flex Protection е вододисперионна фасадна боя. Подходяща за боядисване на нови сгради, обновяване или реставриране на стари покрития.

 

 

 

С висока еластичност

Боята е с висока еластичност, като предпазва повърхността от напукване дори при големи температурни амплитуди. Боята е изключително устойчива на вода, температурни амплитуди и УВ лъчението на слънцето. Благодарение на своята еластичност, боята се поддава на механично натоварване, без да се напуква и поддържа равна повърхност.

 

 

 

Предпазва от явленията на лющене, кредиране и ефлоресценция

Добре известен тип повреда при старите сгради е бялото оцветяване и лющене по външните стени. Ефлоресценцията възниква под въздействието на влага, прах и постоянни промени в температурните условия. Когато навън е сухо и горещо, водата от фасадата се изпарява, а солта, която съдържа, кристализира и се превръща в петна. Spirit flex protection предотвратява появата на тези явления.

 

 

 

Запазва покритието чисто за дълго време

Благодарение на структурата на омрежващия филм запазва повърхностите чисти за по-дълго време.

 

 

 

Красив външен вид, който издържа дълго време

Поради своята структура, боята предлага значително по-добра атмосферна и UV устойчивост, което прави покритието по-устойчиво на избледняване във времето, което е изключително важно за фасадните бои.

 

 

 

Без поглъщане на вода

Важно предимство на висококачествените покрития е слабото водопоглъщане, което предотвратява механични повреди и удължава експлоатационния живот на фасадата. Spirit Flex protection се отличава с минимално поглъщане на вода.

 

 

 

С възможност за машинно оцветяване в светли цветове

Тонира се по картели- select, explore, imaginе, elements. Бързо и точно постигане на желания цвят.

 

 

 

 

С отлична покривност

По-плътните бои имат повече пълнители, които да увеличат обема на боята без обаче да добавят качество. Spirit Flex protection е фина и създава тънко покритие, като в същото време е изключително покривна.

 

 

 

Притежава свойство да пропуска пари – позволява на покритието да “диша”

Spirit flex protection има висока обемна концентрация на пигмент (PVC) и образува порест филм, в който газове като кислород и въздух могат да проникнат.

 

 

 

Липса на миризма

При боите на водна основа има липса на остра специфична миризма.

 

 

 

Начин на работа

 

1. Подготовка на основата:

 • Нови повърхности: повърхностите трябва да бъдат здрави и сухи. Почистете ги от прах, масла и други замърсявания. Грундирайте ги с Леко Нано грунд.
 • Боядисвани повърхности: премахнете стари покрития от варови и алкидни бои и почистете повърхността. Стари фасади и ронливи вароциментови основи, задължително грундирайте с DPR Фасаден грунд ПС- 112 в 1-2 слоя. Не  полагайте грунда върху топлинна система от синтетични материали.

 

2. Нанасяне:

 • Разбъркайте добре преди нанасяне.
 • Работете при температура не по-ниска от +10°C и не по-висока от +30°C, относителна влажност на въздуха не повече от 75% и влажност на основата: макс.5%. Ако температурата и влажността са извън препоръчителният диапазон, съществува риск от лющене на боята.
 • Проверете дали повърхността е идеално суха и здрава. При нужда почистете от прах или други замърсявания. Грундирайте с Леко Нано Грунд.
 • Първият слой нанесете неразреден или разреден с вода до 10%. След 24 часа нанесете втори слой неразреден или разреден до 5%. При необходимост нанесете още един слой боя.

 

3. Средства за нанасяне – за най-добър резултат препоръчваме използването на:

 • четка от естествено влакно
 • валяк с микрофибърни влакна с дължина 15-24 мм

 

Още полезна информация можете да откриете в Техническото описание на продукта.