Търсене

Търсене

Your Cart

No products in the cart.

Органик – Цвят на 2019

Символика на Органик

Цветът Органик е нюанс на зеленото, което е с основно символно значение на растеж, развитие, природа, спокойствие, надежда, мир. От психологична гледна точка то бележи функцията „усещане“ (функцията на действителното). В много култури зеленото е символ на късмет. Зеленото е женски, центростремителен и разсъдъчен цвят. Чистото зелено се смята за възможно най-спокойния и неутрален цвят.

Добавянето на бяло и бежово в зеленото, му придава пастелност и усещане за чистота и преходност. Засилва се неговата неутралност. Този нюанс, от символна гледна точка, е мек, успокояващ, прохладен, без страст и еротичен заряд, дори леко безразличен.

 

 

Това е интровертен цвят, цвят предпочитан от хората, занимаващи се с индивидуални и сериозни дейности, изискващи уединение.

Избирането му за цвят на 2019 говори за необходимостта от спокойствие, разсъдъчност, обръщане към себе си и създаване на чувство за надежда, растеж и развитие. Носи послание за мир и природосъобразен начин на живот.

Доц. д-р Албена Павлова, Нов български университет

Органик в Интериора

Органик придава свежест и спокойствие на дома. Разширява визуално пространството, като същевременно подтиква към креативност, жизненост и здравословен начин на живот.

Цветът носи послание за мир и хармония, излъчва зареждаща и будеща оптимизъм енергия.

  • Previous

    Синя Хармония - Цвят на 2020

  • Next

    Кадифена Роза - Цвят на 2018