Как се появиха цветните пейки в междублоковите пространства

benches-colors-of-orgachim

Цветовете са навсякъде около нас и могат да преобразят всяко пространство. Дори такова, за което никой не полага грижи, защото „няма смисъл“. Оргахим АД и художниците от Destructive Creation решихме, че все пак има смисъл да обновим пейките в градинки и междублокови пространства, за да внесем цвят и настроение в градските зони. И се заехме с възстановяването и пребоядисването на десетки пейки в малки и големи градове и села в страната.

„Ние сме компания, която създава цветове и с цветовете си можем да променяме средата около нас. Затова когато чухме за новата идея на Destructive Creation, решихме да я подкрепим и по този начин заедно да се погрижим за хората и за зелените площи в градовете. Когато е красиво и поддържано, хората пазят повече“, каза Емил Кунчев – маркетинг директор на „Оргахим“.

Проектът носи любопитното заглавие „Сервиз за пейки“. За няколко месеца бяха реновирани повече от 100 пейки в София, Пловдив и други населени места. Всяка пейка е боядисана в различен цвят от палитрата на „Оргахим“. Няма две еднакви, всяка е единствена и неповторима. Цветовете са избрани от художниците така, че да пасват идеално в пространството навън и да покажат огромното разнообразие от цветове, в които могат да бъдат тонирани боите за дърво и метал от портфолиото на компанията. 

Точно къде се намират обновените пейки и какъв цвят е използван за тяхното преобразяване, може да се види в сайта на инициативата: www.colorsoforgachim.bg. Описанието на всеки „обект“ е придружено с карта, номера на цвета и марката боя по каталог.

„Със „Сервиз за пейки“ се борим със стереотипа, че винаги има лоши хора, които ще развалят всичко, затова е по-добре да не правиш нищо хубаво, защото няма смисъл. Ние вярваме точно в обратното – и пак да ги счупят, пак ще ги поправим“, казват от Destructive Creation. Докато боядисвали, във всички квартали си мислели, че са от общината или пък част от предизборната кампания за местна власт. А партньорите просто смятат, че всеки добър план се нуждае от точното време, екип, въоръжен с ентусиазъм и умения, и дъга от цветове – за да подчертае красотата, споделянето и отмората, заключени в една пейка.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Този сайт използва модули за „бисквитки/ cookies“

Ние ги използваме, за да персонализираме съдържанието, да се свързваме със социалните мрежи и за да знаем колко хора ни посещават и от какво се интересуват. Ние споделяме информация за използването на нашия сайт също така и с нашите партньори от социалните медии, рекламата и анализите, които могат да ги комбинират с друга информация, която Вие предоставяте или която е била събрана в резултат от използването на нашия уебсайт.Политика за поверителност