100 професионални дърводелци тестваха продукти за обработка на дърво от серията TIMMER

100 майстори на дървото от цяла България се включиха в тестването на продуктите под марка Timmer – серия от продукти за обработка на дървесината. Довършителните работи или финишът, както го наричат професионалистите, са сред най-деликатните и прецизни дейности, от които зависи цялостния вид, трайността и устойчивостта на предметите, изработени от естествена дървесина. Тънкостите, които разкриват красотата на материала и превръщат парчето дърво в изящна мебел, уютна облицовка или произведение на изкуството, са много. Уменията на майстора са важни, но тайната се крие в качеството и възможностите, които предоставят различните продукти за обработка на дърво.

„Впрегнахме достиженията на технологиите си и опит, трупан с години, в създаването на новата марка. Timmer е серия от 8 иновативни продукта с различни свойства и предназначение, които разработвахме грижливо в продължение на повече от 12 месеца. Те обхващат пълния обем дейности за защита и декориране на всички видове повърхности и изделия от твърда и мека дървесина, предназначени за интериора и екстериора. Целта ни е да подсигурим професионалните дърводелци в ежедневната им работа като им предложим висококачествени продукти, с които лесно да постигат устойчива защита и естетическа завършеност на изделията от дърво”, каза Люсиена Василева- бранд мениджър на марката “Timmer”.

В тестовете участваха производители на мебели, аксесоари и предмети от масив, конструкции, покрития и облицовки от дърво, реставратори на антики, музикални инструменти, дърворезбари, скулптори. Това на практика е цялата палитра от майстори до артисти, които с таланта и уменията си вдъхват нов живот на дървото. Модерните еко стандарти връщат дървото в живота ни по-бързо, отколкото сме си представяли. Разнообразието от приложения на този материал е огромно, затова и изискванията към покритията са много сериозни.

“ Допитахме се до професионалните дърводелци, за да разберем тяхното експертно мнение за серията Timmer. За нас са важни критериите и очаквания им за продуктите, с които работят ежедневно. Смятаме и занапред да работим тясно с тях, да се вслушваме в съветите и препоръките им, и да създаваме нови и подобрени продукти, под марката Timmer, подчерта”, подчерта Люсиена Василева.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Този сайт използва модули за „бисквитки/ cookies“

Ние ги използваме, за да персонализираме съдържанието, да се свързваме със социалните мрежи и за да знаем колко хора ни посещават и от какво се интересуват. Ние споделяме информация за използването на нашия сайт също така и с нашите партньори от социалните медии, рекламата и анализите, които могат да ги комбинират с друга информация, която Вие предоставяте или която е била събрана в резултат от използването на нашия уебсайт.Политика за поверителност