Първи март - двойният празник за Оргахим

Баба марта бързала, мартеници вързала и бонбони пръснала…

Баба Марта, първият ден на месец март, заема съществено място в народния календар на българите. Той е един от най-почитаните и емоционални празници, езически обичай, запазил се от древността до наши дни. Докато в народния фолклор Баба Марта е своеобразна персонификация на идващата пролет и традиционно се свързва със закичване на усукани бели и червени нишки за здраве и плодородие, то във фирмения календар 1-ви март е основополагащата дата за историята на компанията. Така че имахме повече от един повод да празнуваме.

Решихме да отбележим Баба Марта с ръчно изработени мартеници както за дамите, така и за господата, но и да се почерпим символично за рождения ден на Оргахим с бонбони „Мерси“. Идеята на съчетаването на двата празника бе да „закичим“ всички вас за здраве и благополучие и да ви благодарим, че сте част от семейството на Оргахим, компания съществуваща величествените 117 години.

За тази цел, помощничките на Баба Марта от отдел „Човешки ресурси“ тръгнаха рано, рано от зори в мразовитото време с две баки в ръце, пълни с мартеници и благодарствени шоколадки. Обиколиха всички звена, отдели, направления и фирми, за да пръснат бонбони, мартеници, радост и усмивки сред служителите. Защото 1-ви март е двоен празник в Оргахим. Празнуваме заедно с вас не само Баба Марта, но и рождения ден на компанията – 01.03.1901 година. В слънчевия зимен ден даряваме мартеници, хапваме бонбони и си пожелаваме здраве, успехи и ведро пролетно настроение. Не пропуснахме и нашите румънски колеги, които също познават обичая, но връзват мартеници само на ръцете на жените и малките деца. Мъжете могат да носят мартеница само на скришно място, например в обувката или във вътрешния джоб на сакото.

 

Този сайт използва модули за „бисквитки/ cookies“

Ние ги използваме, за да персонализираме съдържанието, да се свързваме със социалните мрежи и за да знаем колко хора ни посещават и от какво се интересуват. Ние споделяме информация за използването на нашия сайт също така и с нашите партньори от социалните медии, рекламата и анализите, които могат да ги комбинират с друга информация, която Вие предоставяте или която е била събрана в резултат от използването на нашия уебсайт.Политика за поверителност