Корозионни среди и избор на система за антикорозионна защита

Изборът на система за антикорозионна защита е основен фактор при проектирането и залагането, експлоатационен срок на съоръжения, сгради, инфраструктурни обекти и други материални активи. За подпомагането при подбор и взимане на решение какви материали да бъдат използвани се прилага стандарт, точно категоризиращ средата в която е изложен обекта и времето предвидено за основна поддръжка или „пребоядисване”.

Стандартът ISO 12944 разделя видовете среди по следния начин:

КАТЕГОРИИ, ОПРЕДЕЛЯЩИ ТРАЙНОСТТА НА СИСТЕМАТА В ЗАВИСИМОСТ ОТ ПРЕДВИДЕНОТО

КАТЕГОРИИ НА КОРОЗИВНОСТ – ВОДА И ПОЧВА

КАТЕГОРИИ, ОПРЕДЕЛЯЩИ ТРАЙНОСТТА НА СИСТЕМАТА В ЗАВИСИМОСТ ОТ ПРЕДВИДЕНОТО

ВРЕМЕ ЗА ПОСЛЕДВАЩА ОСНОВНА ПОДДРЪЖКА:

Според това в каква среда попада защитавания от корозия актив, пазарът предлага голям на брой и различни по видове: грундове, междинни, и финишни покрития, които самостоятелно или в комбинация осигуряват предвиденото в проекта време за защита от корозия.

Без категория
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Този сайт използва модули за „бисквитки/ cookies“

Ние ги използваме, за да персонализираме съдържанието, да се свързваме със социалните мрежи и за да знаем колко хора ни посещават и от какво се интересуват. Ние споделяме информация за използването на нашия сайт също така и с нашите партньори от социалните медии, рекламата и анализите, които могат да ги комбинират с друга информация, която Вие предоставяте или която е била събрана в резултат от използването на нашия уебсайт.Политика за поверителност