Как да планирате градината, когато имате куче?

Несъвместимостта между кучето и изящната градина често налага стопанинът-градинар да направи неизбежния избор между двете. Домашните любимци могат да бъдат най-лошият враг на градината, но не е задължително да избирате едното или другото, а да следвате няколко прости правила, за да им е уютно и да не правят пакости:

Поставете дървена ограда

 

Въпреки че поставянето на ограда определено е точно противоположно на това, което повечето кучета биха искали, това е начин по който те ще са в безопасност, като попречите на кутрета и възрастни кучета да избягат от къщата ви. При изграждането на ограда трябва да вземете предвид големината и породата на кучето. Ако кучето ви е малко, ограда с височина 1,2 метра би трябвало да свърши работа, но ако имате голямо куче, ще ви е нужна по-висока ограда. Ако кучето ви обича да копае, ще се наложи да закопаете оградата поне на 20 см дълбочина. А за да стои оградата красива дълго време можете да използвате Timmer цветно масло за дърво, като изберете нюанс, който да е в стила на вашата градина.

Направете дървена къща за кучето

Любимият ви приятел трябва да се чувства комфортно в градината. Той трябва да има своя лична зона, място за хранене и кътче за отдих. Ако кучето ви ще прекарва деня и нощта в градината, осигурете му предпазваща от вятър и дъжд къщичка. Подходящото покритие, с което да я предпазите от атмосферните влияния е Timmer водоразредим лак за дърво или Timmer полиуретанов лак. А ако искате дървената къщичка да е с определен дървесен цвят, боядисайте предварително с Timmer байц за дърво, след което защитете с лак.

Обособете зона за игра

Къде ще е зоната за игра? В зависимост от пространството, с което разполагате може да купите или построите някои външни дървени постройки, които да са интересни за вашите любимци- дървени тунели, за да преминат през тях, препятствия, които да прескачат или приятно скривалище за по-горещите дни. Тъй като дървените съоръжения ще са постоянно подложени на драскане, ще е хубаво да ги защитите с с устойчиво на надраскване покритие-Timmer полиуретанов лак.

Добавете сянка

Дворовете без сянка не са подходящи за кучета или хора. Подобно на хората, кучетата могат да страдат от дехидратация, слънчево изгаряне и топлинен удар, така че е жизненоважно да имат сянка. Поставянето на дървета е чудесна идея, но вероятно ще минат години, преди те да пораснат достатъчно и да бъдат полезна защита. Междувременно обмислете дали да не използвате дървени навеси, за да се предпазите от слънцето. Имайте предвид, че е хубаво суровата дървесина да бъде защитена с Timmer импрегнант за дърво, който да предотврати развитието на гъби, термити и да предпази дървесината от насекоми. Освен него може да декорирате и защитите навеса, като запазите естественият цвят на дървесината и положите Timmer безцветно масло за дърво. 

Защитете цветята

Подходящо е да направите дървени поставки, за да сложите там саксиите с цветята, така че да са на високо, а другият вариант, по който цветните ви лехи да бъдат защитени е с дървена преграда, която ще е сигурна защита срещу енергичния и палав член на нашето семейство. А за да са в стила на вашата градина, с Timmer Антик-ефектно покритие можете да изберете от между 300 цвята, в които да декорирате вашата поставка или ограда за цветята.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Този сайт използва модули за „бисквитки/ cookies“

Ние ги използваме, за да персонализираме съдържанието, да се свързваме със социалните мрежи и за да знаем колко хора ни посещават и от какво се интересуват. Ние споделяме информация за използването на нашия сайт също така и с нашите партньори от социалните медии, рекламата и анализите, които могат да ги комбинират с друга информация, която Вие предоставяте или която е била събрана в резултат от използването на нашия уебсайт.Политика за поверителност