КАК ДА КОМБИНИРАМЕ ЦВЕТА НА СТЕНИТЕ С ДЪРВЕНИЯ ПОД?

Дървото е естествен материал, който внася топлина във всеки дом. Много е важно обаче как ще бъдат съчетани различните цветове дърво с цвета на стените за създаването на комфортно и хармонично пространство.

Съществуват толкова разнообразни и безброй много цветови нюанси, от които е трудно да бъде избран най-подходящия. За да ви улесним в това начинание, ви предлагаме няколко насоки как да комбинирате цвета на стените с цвета на дървения под.

 

Светъл дървен под

Светлите дървени подове се съчетават идеално с неутрални цветове като бяло, сиво и БежаВю. Комбинацията от светлите тонове визуално разширява пространството и внася допълнително светлина в интериора.

Ако желаете да придадете стил и елегантност в стаята, можете да използвате по-тъмни пастелни цветове за стените като кафяво, синьо и розово. За по-малки и слабо осветени помещения обаче, трябва да се внимава с тъмните цветове и да бъдат използвани само като акцент.

A simple, wooden, grey dining room interior design with wooden furniture
1
A simple, wooden, grey dining room interior design with wooden furniture
 
Дървен под с червеникави нюанси

Дървените подове с червеникави нюанси се съчетават много добре с цветове като бяло, пастелно зелено и синьо, които създават ярък контраст. При тази комбинация червените нотки в дървото изпъкват и вниманието е насочено към пода.

Обратен е ефектът при съчетанията с тъмночервени и „теракота“ нюанси, където акцентът е върху стената.

2
b6ccb17e8f7c52529d6af9eb23a45d60
b6ccb17e8f7c52529d6af9eb23a45d60
 
Тъмен дървен под

Тъмните дървени подове се комбинират много добре с контрастни цветове като бяло, светлосиньо и светлозелено, които създават усещане за пространство и внасят спокойствие и баланс в интериора.

От своя страна пастелно розовите и бежови нюанси , които съдържат подтона на основния цвят на дървото, са също идеално допълнение към пода.

3
bedroom-cosy-interior_t20_dr7yY9
bedroom-cosy-interior_t20_dr7yY9
Green modern living room with sofa and windows - 3d rendering

И в края на краищата, съчетаването на дървените подове със стените не трябва да бъде сложно.

Не забравяйте да съпоставите основните нюанси, избягвайте противоречивите цветове и създайте баланс между всички естетически елементи и акценти.

И в края на краищата, съчетаването на дървените подове със стените не трябва да бъде сложно. Не забравяйте да съпоставите основните нюанси, избягвайте противоречивите цветове и създайте баланс между всички естетически елементи и акценти.

Този сайт използва модули за “бисквитки/ cookies”

Ние ги използваме, за да персонализираме съдържанието, да се свързваме със социалните мрежи и за да знаем колко хора ни посещават и от какво се интересуват. Ние споделяме информация за използването на нашия сайт също така и с нашите партньори от социалните медии, рекламата и анализите, които могат да ги комбинират с друга информация, която Вие предоставяте или която е била събрана в резултат от използването на нашия уебсайт.Политика за поверителност