Как боите със сребърни йони предпазват дома ни от плесени

Образуване на плесени:

  • Лошо саниране на жилищата

  • Некачествени дограми

  • Не добра циркулация и приток на пресен въздух в помещението

Всичко това води до проблеми свързани с образуването на плесени в домовете. Много често в засегнатите участъци се пренасят спори на плесените и те се заразяват. Заразените места по стени и тавани се отличават с тъмните си плесенни очертания и освен лошата гледка са и потенциална заплаха за здравето на обитателите.

Борбата с плесените:

Борбата с тези плесенни образувания е труден и бавен процес, свързан с упорита интервенция със скъпоструващи препарати за  премахването им.
Сребърната вода унищожава над 650 вида болестотворни бактерии, вируси и микроорганизми, стотици болести, инфекции, възпаления, помага при следоперативно възстановяване. Днес можем да избираме между различни продукти, съдържащи сребърни йони – от кремове и пасти за зъби, до въглавници и матраци за спане.

Действие на сребърните йони и обработка на повърхностите:

Фирма „Оргахим”АД разработи и успешно продава „Леко боя със сребърни йони”. Целта е при употребата на тази боя да не се допусне образуването на микроорганизми върху обработените с нея повърхности. Действието на съдържащите се в нея сребърни йони и други биоциди е перманентно и след полагане на 2-3 слоя от тази боя повърхностите са трайно защитени. Това се отнася обаче до нови повърхности, които не са заразени.

Заразените  повърхности е необходимо предварително неколкократно в продължение на минимум 30 минути да бъдат обработени с препарати за отстраняване на микроорганизмите. Оргахим АД има разработен такъв продукт – Леко против мухъл със сребърни йони. След това може да се пристъпи към нанасянето на антибактериалната боя. Само така може да се гарантира нейният ефект.

Боята Леко със сребърни йони:

Регистрирана е като биоциден продукт и е доказано безвредна при пребиваване на хора в помещения обработени с нея. Благодарение на ефективността която има като антибактериален продукт, боята притежава и становище за допустимост от Министерството на здравеопазването за използване в помещения с изисквания за висока повърхностна хигиена, а именно – болници, детски заведения, домове за стари хора и навсякъде, където се налага постояна дезинфекция.
Успешно се прилага във влажни помещения, където има възможност от образуване на микроорганизми – бани, кухни и т.н. Боята е клас 2 на износоустойчивост, което дава възможност за многократно почистване, без сериозно да бъде нарушена дeбелината на филма. Освен тези нейни антибактериални свойства, боята има отлична покривност и фина структура, което я прави изключително подходяща както за специални помещения, така и за боядисване на всякакви помещения в домовете и обществените сгради. Ниската разходна норма за единица площ я прави предпочитан продукт за употреба от майстори и строителни фирми.

Без категория
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *