използване на байц в няколко лесни стъпки

ПРИДАЙ ЦВЯТ НА ДЪРВЕНИТЕ ПОВЪРХНОСТИ

1.Зашкурете повърхността

За да загладите повърхността, преди да нанесете байца, зашкурете с фина шкурка и забършете с чист парцал. Отстранете наличието на мазни петна. 

2.Разбъркайте добре продукта

Много е важно преди да започнете работа с продукта да го разбъркате добре, понеже при продължително стоене може да се образуват утайки.  

3.Нанесете байца

Нанесете байца с четка, парцал или с гъба по дължината на нишките на дървото. Нанасянето може да бъде на няколко слоя, докато постигнете желания нюанс. Между отделните слоеве изчаквайте, за да попие добре в дървесината. Всеки следващ слой засилва интензитета на цвета. Байцовете на водна основа могат да се разреждат с вода. Добавянето й би намалило наситеността на цвета, така че ако желаете по-светъл нюанс може да разредите с вода. 

4.Допълнително защитете от UV-лъчи

Ако обработвана повърхност ще се излага на открито е добре да се защити допълнително с         безцветен лак за дърво, който ще предпази повърхността от атмосферните влияния. 

За какво се използват байцовете за дърво: 

Ако искате да боядисате в различен цвят дървените предмети, които имате, но в същото време искате и да запазите естествената им структура, то байцът е перфектното решение за това. Той не прикрива текстурата на дървото, а й помага да изпъкне още повече. Прониква дълбоко, без да запушва порите на дървото, като по този начин позволява на дървото да диша.  

Поради това, че дървесината има различна структура, един и същ байц не оцветява еднакво различните видове дървесина. Например един вид дървесина съдържа повече танин, а друг – по-малко, така с един и същ байц двата вида дървесина ще се оцветят по различен начин. Цветът на дървесината след байцване зависи и от възрастта на дървото, от степента на неговата сухота  и от мястото, където е израснало.

Байц

Този сайт използва модули за “бисквитки/ cookies”

Ние ги използваме, за да персонализираме съдържанието, да се свързваме със социалните мрежи и за да знаем колко хора ни посещават и от какво се интересуват. Ние споделяме информация за използването на нашия сайт също така и с нашите партньори от социалните медии, рекламата и анализите, които могат да ги комбинират с друга информация, която Вие предоставяте или която е била събрана в резултат от използването на нашия уебсайт.Политика за поверителност